Dubrovnik turist info
Prvi hrvatski gradski i županijski
turistički informativni portal
Sve o dubrovačkom i dubrovačko-neretvanskom turizmu na jednom mjestu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerSrijeda, 15.04.2015.
PRVO DOGAĐANJE VELIKOG Relais & Chateaux-a u Hrvatskoj
Palače Lešić Dimitri u Korčuli
Po prvi će puta snage ujediniti kuhinje dva hrvatska člana internacionalnog udruženja ekskluzivnih malih hotela i restorana Relais & Chateaux. ( Palača Lešić-Dimitri i Stancija Meneghetti ).

Relais & Chateaux je internacionalno udruženje ekskluzivnih malih hotela i restorana koji je od 2014. godine prisutan i u Hrvatskoj. Osim spomenuta dva hotela u Hrvatstkoj broji još samo 2 člana, Bevandu iz Opatije i Bastion iz Zadra. Ideja je da se u budućnosti širi suradnja između članova te da se organizira još ovakvih sličnih događanja, ne samo na lokalnoj razini već i sa članovima udruženja iz cijele Europe.

"Uvrštavanje Hotela Bastion, Palače Lešić Dimitri i Stancije Meneghetti od strane Relais&Chateaux-a u svojuponudu, odnosno prihvaćanje Hrvatske kao jedne od 60 destinacija u kojima su prisutni, izravan su pokazatelj kako Hrvatska radi velike korake na turističkoj karti svijeta te da se krećemo u smjeru ostvarenja zacrtanih ciljeva, od kojih je najvažniji ulazak Hrvatske među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta. U Europi postoji svega 202 lokacije koje su uvrštene u Relais&Chateaux vodiče izvan Francuske te smo ponosni da od sada i Hrvatska ima tri svoja predstavnika u ovom prestižnom društvu", rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Hotel Lešić Dimitri Palace smješten je u obnovljenoj palači u samom srcu starog grada Korčule te se sastoji od 5 prostranih apartmana sa popratnim sadržajima. Koncept restorana LD je kreativna kuhinja bazirana na sezonskim namirnicama malih lokalnih poljoprivrednika, maslinara, ribara i vinogradara te sljubljivanje jela s najboljim lokalnim uljima i vinima na način da se kroz različite sorte, položaje i stil svakog ispriča priča o enogastro identitetu Korčule i Pelješca kao jednoj cjelini. Glavni chef Toni Erceg  za ovu će priliku pripremiti 3 jela bazirana na spomenutoj filozofiji te će ih upariti sa vinima lokalnih vinara Krajančića i Bire dok će se u pripremi oslanjati na lokalna maslinova ulja Frane Miloša sa Pelješca te Torkula i Eko Škoja sa Korčule.

Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. U njenom sastavu djeluju wine hotel sa 4 sobe i apartmana, vinarija i restoran Meneghetti, dobitnik 16 Gault & Millau bodova za 2015. godinu. Glavni chefovi Danijela Pifar i Bojan Vuković već preko 10 godina zajedničkim snagama tradicionalne recepte ovoga kraja pretvaraju u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije svojih jela. Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača. Za ovu će priliku meni nadopuniti jelima istarskog kraja te ih naravno upariti sa Meneghetti vinima i maslinovim uljima.

Privatna oaza u središtu starog grada. Idealno utočiste za parove, obitelji ili grupe prijatelja.

Palača Lešić Dimitri nalazi se u srcu starog grada Korčule i svojom profinjenom elegancijom upotpunjuje bogatu povijest i kulturnu baštinu otoka. Slaveći sklad starog i novog, ovo „boutique“ utočište ima samo pet jedinstvenih i prostranih apartmana. Osmislio ih je tim arhitekata i dizajnera interijera iz Azije i Hrvatske, a glavna inspiracija bio im je najpoznatiji stanovnik Korčule, slavni moreplovac Marko Polo i njegova putovanja duž Puta svile, koji je, kako priče kažu, započeo baš ovdje, na ovom prekrasnom otoku.

Povijest palače
Ova nekadašnja biskupska palača iz 18. stoljeća restaurirana je punih pet godina s mnogo ljubavi, a danas svima koji su željni bijega, opuštanja, odmora ili kreativnog stvaranja pruža svu udobnost luksuznog hotela. Uz pomoć našeg ljubaznog osoblja, ovdje možete iskusiti istinsku srž Dalmacije. Svi su članovi osoblja odreda zaljubljenici u otok i svoju ljubav žele na jednostavan i nenametljiv način podijeliti s našim gostima.
Naš je cilj slaviti, dijeliti i promovirati ono najbolje što Hrvatska može ponuditi – od bogate prošlosti, kulture i ljepote prirode do raznolikosti i kvalitete njezine gastronomije.