O nama

Udruga za očuvanje dubrovačkog turizma "Dubrovački izlog" je nosilac ovog Internet portala.
Predsjednik Udruge i glavni urednik portala je Lukša Lucianović.
Evo nekoliko osnovnih podataka o Udruzi:

Puni naziv
Udruga za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma
"Dubrovački izlog"
Adresa
Izvijačica 1 - Dubrovnik
Telefon   
020 423 091
Mobitel   
091 508 6135
Matični broj
23 56 155
OIB   
123 755  990 32
Žiro račun
OTP Banka: 2407000–1100325771
Mail
dubrovacki.izlog@gmail.com
 
O Udruzi:
Udruga "Dubrovački izlog" je nestranačka, nevladina i neprofitna udruga slobodno udruženih građana koji u njoj ostvaruju svoje zajedničke interese, te javne potrebe u turizmu i stečenim povijesnim i kulturnim vrednotama Dubrovnika.Svojstvo pravne osobe Udruga je stekla 25. ožujka 2008. godine upisom u registar Udruga.
Temeljna djelatnost Udruge je organizirani i planski razvitak i promidžba turističke djelatnosti, temeljenih na proučavanju i istraživanju razvoja dubrovačkog turizma kako bi se događaji i prošlosti mogli bolje shvatiti u današnje dane te kako bi navedeni događaji i zbivanja kroz razvoj dubrovačkog turizma mogli ostvariti pozitivne učinke na budući razvoj turizma i turističkih usluga svih pružatelja navedenih usluga koji djeluju na području Grada Dubrovnika.

Djelatnosti Udruge su:
  •  sudjelovanje u turističko-ugostiteljskim natjecanjima;
  • unapređenje kvalitete odgoja i obrazovanja učenika i studenata iz oblasti ugostiteljstva i turizma;
  • turistička obuka ;- sudjelovanje s nadležnim tijelima i institucijama prvenstveno školama, učilištima i slično radi kvalitetnijeg uređivanje pitanja i odnosa koja se odnose na razvojne mogućnosti dubrovačkog ugostiteljstva i turizma;
  • permanentno skrbljenje o očuvanju prirodne i kulturne baštine Dubrovnika kao temelj očuvanja tradicije dubrovačkog turizma;
  • unapređenje stručnog rada i osposobljavanje stručnih djelatnika u ugostiteljstvu i turizmu.
  • sudjelovanje u promociji dubrovačkog turizma kroz sve vrsti medijaUdruga u svojoj djelatnosti njeguje društveni život i rad, razmjenom iskustava, solidarnosti, te organizira i određene oblike tehničke, pravne, preventivno-sigurnosne pomoći i druge vrste pogodnosti za svoje članove
Udruga u svojoj djelatnosti njeguje društveni život i rad, razmjenom iskustava, solidarnosti, te organizira i određene oblike tehničke, pravne, preventivno-sigurnosne pomoći i druge vrste pogodnosti za svoje članove .

A sada nešto o prvom hrvatskom gradskom i županijskom turističkom informativnom portalu

Na hrvatskom Internetu ima više portala iz područja turizma, ali do sada nismo pronašli ni jedan koji obrađuje problematiku turizma na ovaj način. To se najbolje vidi iz sadržaja portala.
Naša namjera je sve novosti i komentare iz dubrovačkog i dubrovačko-neretvanskog turizma staviti na jedno mjesto kako bi čitatelji lakše došli do informacija iz ove oblasti. Naš portal obogatili smo i s raznim drugim rubrikama kako bismo čitatelje upoznali s turističkom prošlošću pod sljedećim motom:
"Istražujmo prošlost
kako bismo bolje razumjeli sadašnjost
i pametnije razmišljali o budućnosti"

Portal je krenuo s radom 1.8.2010., uz pomoć

Ministarstva turizma
Turističke zajednice dubrovačko-neretvanske županije i
Turističke zajednice grada Dubrovnika,

kojom prilikom im se mnogo zahvaljujemo
Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima