Regina Maris

07.10.2018

Prvi put je doplovila u Dubrovnik 11.travnja 1967. a potom tek 3.svibnja 1968.

REGINA MARIS, kraljica mora, brod je isporučen njemačkom Luebeck Lineu kao novogradnja 558 u siječnju 1966. u brodogradilištu Luebecker Flender-Werft AG. Imao je 5813 GT, bio dug 118 metara a dva su mu MAN diesel stroja ukupne snage 8050 KS omogućavala brzinu od 20 čvorova. Mogao je prihvatiti 276 putnika o kojima je brigu vodilo 117 članova posade. Zanimljivo, bio je to prvi njemački putnički brod sagrađen nakon Drugog svjetskog rata. Lloyd's Register ga je klasificirao među trajekte, jer je imao i smještaj za 40 automobila, iako doista nikada u toj službi nije plovio.

REGINA MARIS nije bila redoviti gost Grada. Prvi put je doplovila u Dubrovnik 11.travnja 1967. a potom tek 3.svibnja 1968. Ponovo dolazi 18.travnja 1975. na proputovanju sa jonskih otoka prema Veneciji odakle se nakon dva dana još jednom vraća 20.travnja. Otplovila je natrag prema Grčkoj i tada doslovno nestala iz naših voda. I kada smo je svi gotovo potpuno zaboravili, ovamo se nakon 31 godine neočekivano ponovo vratila. U međuvremenu je imala doista zanimljiv život.

Nakon što je deset godina uspješno krstarila, manje Sredozemljem a više morima Sjeverne Europe, REGINA MARIS je 1977. prodana kanadskoj kompaniji Mercator Shipping iz Halifaxa za koju dalje neuspješno plovi istočnom obalom Kanade i Karibima pod imenom MERCATOR ONE. Kako posao nije dobro krenuo, brod je već u svibnju iste godine ostao privezan na mrtvom vezu gdje je ostao sve do jeseni 1979. Kupuje ga tada njemački Peter Deilmann i preimenuje u FRANKFURT a nakon kompletne rekonstrukcije 1980. u FRANKFURT I.  Registrira ga u dalekom Singapuru. Iste godine ponovo mu je vraćeno staro ime, REGINA MARIS, pod kojim sljedeće tri godine u najmu njemačke touroperatorske organizacije NUR plovi  istočnoazijskim morima.

Nakon ove dalekoistočne avanture, brod koncem 1982. odlazi na Bermude gdje zbog požara ima dosta problema sa američkom Coast Guard koja mu ne dozvoljava isplovljenje. Peter Deilmann je tada prodao brod grčkom tajkunu Latsisu koji ga u njemačkom brodogradilištu Lloydwerft Bremerhaven potpuno preuređuje u luksuznu jahtu za samo 12 putnika. U punom sjaju i pod novim imenom ALEXANDER, brod od 1984. poduzima brojna luksuzna putovanja uglavnom za kraljevske obitelji Saudijske Arabije i Velike Britanije. Svoje bračne probleme, očito neuspješno, na njemu su rješavali britanski princ Charles i princeza Diane, a jednom je na brodu boravio i američki predsjednik George Bush.

Danas ALEXANDER, ponovo preuređen, uglavnom plovi sa pedesetak putnika i 60 članova posade za koje se u lukama organiziraju posebni programi. Na njemu je ponovo, ali ovaj put sa ljubavnicom, boravio i britanski princ Charles. Za nadati se da će ovaj, u još uvijek izvrsnom stanju, legendarni brod još dugo godina posjećivati naš Grad.

 


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima