41. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a

09.10.2018

U Ministarstvu turizma održana je 41. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj su članovima Vijeća prezentirani prijedlozi javnog poziva Hrvatske turističke zajednice za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2019. godini te je predstavljena informacija o organizaciji godišnjeg kongresa britanskog udruženja profesionalaca u turizmu Institute of Travel and Tourism koja će se održati u Splitu od 10. do 12. lipnja 2019. godine te čije je domaćinstvo Split dobio u konkurenciji s Barcelonom i Genovom.

Naš turizam je kvalitetan i važan za cjelokupno gospodarstvo stoga je bitno i zakonskim okvirom omogućiti daljnji njegov napredak – u proceduri smo donošenja reformskog paketa turističkih zakona kojim će sustav biti decentraliziran, depolitiziran, s jačom profesionalizacijom i doprinosom ravnomjernom razvoju.", istaknuo je ministar turizma RH i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli.

Na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a usvojen je Javni poziv za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2019. godini, odnosno za paket aranžmane ili ture koje se sastoje od usluge prijevoza, smještaja i drugih turističkih usluga namijenjenih tržišnim segmentima posebnih interesa.

Dodajemo kako je Turističko vijeće usvojilo i prijedlog odluke o dodjeli privremene nadležnosti nad tržištem Slovačke direktoru predstavništva u Češkoj sa sjedištem u Pragu te je usvojen prijedlog odluke o povećanju ukupnih predviđenih sredstava za udruženo oglašavanje, odnosno za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2019. godini osigurano je ukupno 26 milijuna kuna. 


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima