Predstavljanje hrvatske turističke ponude na poslovnom sajmu u Riminiju

10.10.2018

Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na najznačajnijem talijanskom poslovnom sajmu TTG Travel Experience, koji se od 10. do 12. listopada održava u Riminiju.

Sajam je namijenjen profesionalcima iz turističke industrije, a donosi najaktualnije trendove i novitete iz sektora turizma. Na sajmu TTG, uzHrvatsku turističku zajednicu, svoju ponudu predstavlja i osam suizlagača: TZG Zagreba, TZ Kvarnera, Jadrolinija, Croatia Airlines, Aronda Adriana travel, Istrarski dvori, Incoming Europe Adriatic te Jadran Crikvenica.

„Tržište Italije tradicionalno se nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Navedeno potvrđuju i podaci za prvih devet mjeseci ove godine tijekom kojih je s ovog tržišta ostvareno 1.1 milijun dolazaka i više od 5 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 3 posto u dolascima u odnosu na isto razdoblje lani", izjavio jedirektor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako posebice valja istaknuti rezultate ostvarene u rujnu tijekom kojeg je zabilježeno 90.000 dolazaka i 370.000 noćenja talijanskih turista, što predstavlja rast od 25 posto u dolascima i 15 posto u noćenjima u odnosu na rujan 2017. godine.

Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima