Doulos

20.10.2018

Najstariji putnički krstaš na svijetu

Kada je u ožujku 2004. u grušku luku uplovio brod DOULOS njegova je vrhunski urađena marketinška priprema svima u Dubrovniku dala do znanja da se radi o najstarijem aktivnom brodu za kružna putovanja na svijetu. A DOULOS to doista i jest, što nam za brod koji je samo dvije godine mlađi od TITANICA potvrđuje i Guinessova knjiga svjetskih rekorda.

Sagrađen je za Mallory Steamship Company prije više od 100 godina u Newportu USA kao trgovački brod pod imenom MEDINA i za nimalo prozaičan posao: prijevoz krompira i luka iz New Yorka za Galveston Texas. Brod je imao 5400 GT, bio dug 125 metara, a brzinom od 14 čvorova zaplovio je 22.kolovoza 1914. U početku ga je pokretao parni stroj sa četiri kotla ložena ugljenom. Pod imenom MEDINA kao trgovački brod (usput 1922. preinačen za prijevoz nafte ) plovio je ukupno 34 godine, ničim posebno ne pokazujući nevjerovatnu sudbinu buduće duge i uspješne karijere.

Prvi je svjetski rat služio kao US Navy brod za snabdijevanje a Drugi u US Coast Guard. Kod obala Devona u Engleskoj se je 1918. nasukao i jedva bio spašen. Nakon što je ipak preživio oba rata, našao se raspremljen u sredozemnim vodama predodređen za rezalište. Neočekivano ga 1948. spašavaju i kupuju Talijani za prijevoz svojih emigranata u Australiju. Naravno, potpuno je rekonstruiran 1949. u brodogradilištu La Spezia za prijevoz 287 putnika u prvom i 694 u turističkom razredu te od tada pod panamskom zastavom za kompaniju Naviera San Miguel kao ROMA ima 6550 GT. Iako djeluje pomalo konfuzno, ovaj se brod ne treba poistovjetiti sa istoimenim u vlasništvu Lauro Line-a ( od 1942.-1967. ) i registriranom u Italiji. Kada je panamska kompanija 1950. završila u stečaju, brod se nalazio u Fremantle-u Autralija. Tu je iskrcao talijanske emigrante ali i posadu bez plaće i osiguranog povratka kući. Tamošnji je talijanski konzulat privremeno brod dao u zakup tršćanskom Lloydu da ga zajedno sa posadom vrati u Italiju. Na povratku kući, usput je u Indoneziji ukrcao veliku skupinu Nizozemaca koji su bježali iz svoje bivše kolonije pred neredima prigodom Sukarnovog proglašenja nezavisnosti te ju je vratio u Rottedram. Po povratku u Italiju, zbog dugova je zaplijenjen sa najboljim izgledima da onako star i umoran konačno završi u starom željezu.

Iznenada ROMA je već 1952. za 570 milijuna lira prodana kompaniji Linea C, današnjoj Costa Cruises, koja ju je kompletno preuredila u putnički brod i dala novo ime - FRANCA C. Tužne su emigrantske brodske prostore zamjenili luksuzni saloni i kabine za smještaj 920 putnika u prvom, turističkom i trećem razredu. Novi FIAT diesel glavni pogonski strojevi ukupne snage 7600 KS mu sada omogućavaju  brzinu od 18 čvorova na novoj liniji iz Italije za Južnu Ameriku. Već 1959. je opet kompletno preuređen u brod za kružna putovanja Sredozemljem sa 6800 GT i mogućnosti smještaja 550 putnika u jedinstvenom razredu. Novi FIAT strojevi ukupne snage 8100 KS ugrađeni su 1970., nakon poništenja već ranije dogovorene prodaje u staro željezo i odluke da se brod još jednom rekonstruira i ponovo zaplovi. FRANCA C je, što je bilo i za očekivati, u to vrijeme redovito posjećivala naš Grad, uglavnom se sidreći pred Lokrumom. U programu kružnih putovanja 1977. objavljen je itinerer njenog krstarenja sa polaskom 1.travnja iz Barcelone tičući luke Tunis, Dubrovnik, Krf, Korint, Pirej i Napulj.

Međutim, te iste 1977.godine već veoma stari brod odlazi po četvrti put ponovo u raspremu, ovaj put doista bez ikakvih šansi da preživi. Donešena je i odluka da se proda u rezalište te tako jednom zauvijek skonča u starom željezu. Ali, kao po scenariju najbolje TV sapunice, u posljednji su ga momenat spasili karitativni misionari udruženi oko GBA, Gute Buecher fuer Alle ( Dobra knjiga za svakoga ), njemačke neprofitabilne nevladine organizacije. Brod se u Bremenu opet kompletno i vrlo kvalitetno preuređuje, ovaj put u brod ploveću biblioteku sa fundusom od preko 6000 naslova i preimenuje u DOULOS, prevedeno sa grčkog – sluga. Ovaj zanimljivi projekt se financira, pored brojnih donacija, i prodajom knjiga i ulaznica na brod, kojeg je do sada posjetilo preko 17 milijuna ljudi. Dobio je sve SOLAS ( Safety Of Life At Sea ) certifikate samo do 2010.godine.

Brod i posadu koju je sačinjavalo 320 volontera prosječne starosti 25 godina iz 45 zemalja cijelog svijeta te njihov život i brojne aktivnosti na moru i kopnu imali smo i mi u Dubrovniku prilike upoznati u ožujku 2004. prigodom dvotjedne posjete našem Gradu.

DOULOS je tada posjetio Kotor, Split, Dubrovnik, Southampton, Scheveningen, Dublin, Londonderry, Leith u Škotskoj, Farske otoke, Rouen, Bremen, St.Nazaire, Gibraltar, Genovu, Catania-u, opet Kotor te Bijelu.

U veljači 2005., nakon obavljenog remonta u Bijeloj i posjete Malti, DOULOS je napustio Sredozemlje te otplovio prema Indijskom Oceanu i Dalekom istoku u čijim se lukama i zadržao sve do konca 2008. Nakon što je 2009. završio svoje posljednje kružno putovanje, DOULOS je raspremljen u Singaporeu gdje ga je sljedeće godine kupila lokalna kompanija Bintan Resorts International sa namjerom da ga trajno sačuva. Dobio je i novo ime DOULOS PHOS ( slugino svjetlo ). Otegljen je kasnije prema indonezijskom otoku Batam gdje je koncem listopada 2015. našao svoj konačni kopneni vez u blizini Bintan’s Bandar Bentan Telani Ferry Terminal gdje još služi kao luksuzni hotel sa 100 soba.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima