World Renaissance

08.02.2019

WORLD RENAISSANCE prvi put uplovljava u Dubrovnik 12.lipnja 1987. Bio je to veliki dan u povijesti gruške luke jer su, uz WORLD RENAISSANCE, u njoj još bili privezani i IVAN FRANKO, ROMANZA, LA PALMA, JUPITER i ALBATROS

U rujnu 2006., u vrijeme jedne od brojnih bliskoistočnih političkih potresa, nekoliko je putničkih krstaša neplanirano okrenulo svoje kormilo prema Dubrovniku. Sigurnost gruške luke tako je potražio i brod GRAND VICTORIA, koji je 22.rujna prvi put ovamo uplovio i pristao na vez u Kantafigu. Naravno, poznavatelji brodova na kružnim putovanjima odmah su u njemu prepoznali starog poznanika, nekadašnji Epirotikin WORLD RENAISSANCE.

U brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique iz francuskog St.Nazaire-a kao novogradnja D23 zaplovio je u svibnju 1966. putnički brod RENAISSANCE. Bio je dug 150 metara, imao je 11724 GT a mogao je prevoziti 420 putnika. Dva 6-cilindrična B&W diesel motora ukupne snage 10060 kW su mu omogućavali brzinu od 18,5 čvorova. Sagradio ga je francuski brodar Cie. Francaise de Navigation iz Marseillea koju je poznata kompanija Paquet osnovala za plovidbe prema Izraelu. U to su vrijeme zemlje Arapske Lige bojkotirale sve brodare koji su ticali izraelske luke, a kako je Paquet  u značajnoj mjeri svoju djelatnost oslanjao na trgovinu sa Marokom, bio je prisiljen taj problem nekako premostiti i osnovati novu kompaniju čije plovidbe prema Izraelu neće dovesti u pitanje njenu opstojnost.

Tako je RENAISSANCE zaplovio na liniji Marseilles – Haifa ali i na prvim kružnim putovanjima. Već je 1970. prebačen u flotu novooformirane sestrinske kompanije Nouvelle Cie.de Paquebots u kojoj plovi i naš stari poznanik JEAN MERMOZ. Posao ne ide baš najbolje, pa je uskoro MERMOZ prodan genoveškoj Costi a RENAISSANCE 1977. grčkom Epirotiki Linesu. Grci brod temeljito obnavljaju i malo mu modificiraju ime u HOMERIC RENAISSANCE. Dvije sezone plovi u najmu Costa Cruises čije veliko i nadasve prepoznatljivo C na dimnjaku nosi sve do 1979. kada ga u svoju flotu vraća Epirotiki i daje mu ime WORLD RENAISSANCE. Na kružnim je putovanjima istočnim Sredozemljem, a povremeno i na liniji Plymouth – Capetown. Odlazi na Karibe u zimu 1985. i poduzima krstarenja sve do ušća rijeke Amazone.

Prvi put uplovljava u Dubrovnik 12.lipnja 1987. Bio je to veliki dan u povijesti gruške luke jer su uz WORLD RENAISSANCE u njoj još bili privezani i IVAN FRANKO, ROMANZA, LA PALMA, JUPITER i ALBATROS. Nakon ukupno 26 posjeta u prve tri godine, WORLD RENAISSANCE posljednji put diže sidro 18.rujna 1989. te se više ne vraća ovamo sljedećih deset godina. U međuvremenu je 1995. prodan u Indoneziju gdje za Awani Modern Group pod imenom AWANI DREAM plovi do 1998. kada ga kupuje Royal Olympic Cruise te mu vraća staro ime – WORLD RENAISSANCE. U Dubrovniku je ponovo natrag 1999., sve do stečaja Royal Olympica početkom 2004. Raspremljen leži godinu dana, a u travnju 2005. ga na dražbi kupuje panamski brodar Elysian Cruise Lines za kojeg pod imenom GRAND VICTORIA plovi na trodnevnim i četverodnevnim krstarenjima iz Pireja prema grčkim i turskim lukama. Petkom plovi za Mykonos, Rodos, Patmos i Kusadasi a ponedjeljkom za Mykonos, Kusadasi, Patmos, Rodos, Kretu i Santorini. Nova ga putovanja ne donose u Dubrovnik i da nije bilo ovih preventivnih mjera sigurnosti tko zna kada bi ovoga klasičnog skladnog krstaša više ikada ponovo vidjeli u našim vodama.
Koncem 2006. GRAND VICTORIA mijenja vlasnika i ime u BLUE MONARCH koji pod novim imenom ovamo dolazi 23.lipnja sljedeće godine na proputovanju za Pomenu.

Ipak, ni za dobri stari BLUE MONARCH više nije bilo spasa. Početkom 2010. prodan je indijskim rezalištima brodova, kamo je otplovio pod imenom MAESTRO. Nakon višemjesečnog sidrenja nedaleko Mamubai-a ( Bombay ) ovaj je posljednji putnički krstaš sagrađen u francuskim brodogradilištima za jednog francuskog brodara konačno koncem kolovoza nasukan na plaže Alanga, na parceli 141, istoj onoj na kojoj je upravo završeno rezanje broda AUSONIA, jednog od posljednjih talijanskih putničkih brodova sagrađenih u talijanskim brodogradilištima za nekog talijanskog brodara.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima