IBERIA

11.03.2019

Pojava ovako velikog transatlantika je u Dubrovniku morao biti događaj od doista velikog značaja

Nakon više od pola stoljeća kako je prvi brod kršten imenom IBERIA 1903. završio u starom željezu, sagrađen je 1954. kao novogradnja 1476 i drugi u brodogradilištu Harland and Wolff u Belfastu. Zajedno sa brodom blizancem ARCADIA bio je duljine 219 metara, imao je 29614 GT dok mu je šest parnih turbina ukupne snage 42500 KS omogućavalo plovidbu brzinom od 22 čvora. U svojim je kabinama mogao prihvatiti 673 putnika u prvom i 733 u turističkom razredu dok je u skladištima imao mogućnost prijevoza 304.620 kubičnih stopa generalnog tereta i 147.720 kubičnih stopa rashladnih prostora. O brodu i putnicima je brigu vodilo 718 članova posade.

Kao posljednji od tri linera koje je poslije rata engleski brodar P&O izgradio za prugu prema dalekoj Australiji, IBERIA je na svoje prvo putovanje zaplovila 28.rujna 1954. iz Londona do Sydneya. Sljedećih je godina brod plovio samo na toj liniji, ali povremeno i na kružnim putovanjima Sredozemljem.

Redovnu putničko teretnu prugu prema engleskim istočnim kolonijama P&O je održavao sa svoja tri broda ARCADIA, IBERIA i HIMALAYA i to u suradnji sa drugim poznatim brodarom Orient Line, koji je na njoj uposlio svoje linere ORCADES, ORSOVA i ORONSAY. Tako formirana zajednička flota velikih linera nazvana „Big Six" plovila je rutom Tilbury – Southampton – Gibraltar – Marseille – Napulj - Port Said – Suez – Aden – Bombay – Colombo – Fremantle – Melbourne –S ydney.

Na prvo putovanje oko svijeta iz Londona preko Sydneya i San Francisca te natrag u polaznu luku IBERIA je otplovila 16.prosinca 1959. Po povratku je rekonstruirana u brodogradilištu u Southamptonu te kompletno klimatizirana.

Nije često zalazila u Istočno Sredozemlje, pa je priložena fotografija doista raritet među brojnima sa njenih dalekih prekooceanskih putovanja. IBERIA nije bila pouzdan brod zbog čestih kvarova na pogonskim parnim strojevima a 1956. je ozbiljno oštećen u Kolumbiji u sudaru sa jednim trgovačkim brodom. Zato je bio i prvi poslije rata izgrađeni liner kojega je vlasnik, britanski P&O poslao u prijevremenu mirovinu.

Na posljednje putovanje iz Southamptona prema Australiji IBERIA je krenula 5.studenog 1971. a po dolasku u Sydney je poduzela još nekoliko kružnih putovanja. Natrag prema Europi je zaplovila sredinom ožujka sljedeće godine da bi nakon mjesec dana plovidbe 19.travnja 1972. konačno i zadnji put stigla u Southampton. Tu je odmah i raspremljena, uskoro prodana kupcima sa Dalekog Istoka te od rujna 1972. do veljače 1973. izrezana u staro željezo u Tung Cheng Steel Corp. u tajvanskom Kaohsiungu.

Pojava ovako velikog transatlantika je u Dubrovniku morao biti događaj od doista velikog značaja, pa na ovaj način njegovu posjetu obilježavamo kao jednu od dugo pamćenih u našem Gradu.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima