THALIA

19.03.2019

THALIA je 1907. kompletno preuređena u brod koji je prvi na istočnoj obali Jadrana počeo isključivo ploviti u službi turističkih krstarenja

U jednom od antologijskih djela koje je prof. Vinko Antić objavio pod naslovom „Pomorstvo i naš turizam" u „Pomorskom zborniku" tiskanom 1962. u izdanju Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti zapisao je da je na prijelomu devetnaestog i dvadesetog stoljeća „ u Dubrovniku pristajao i Lloydov parobrod THALIA kojim je ovo društvo priređivalo izlete po Jadranskom i Sredozemnom moru. Za propagiranje ovih izleta Lloyd je 1907. izdao posebnu brošuru na njemačkom i francuskom jeziku: Vergnuegungsfahrten odnosno Voyages de plaisir. Pristajanje stranih parobroda s izletnicima u ovome periodu u Dubrovniku pojava je važna i za turizam u ovome gradu i za razvoj turizma na Jadranu uopće."

I Ivo Perić u svojoj knjizi „Razvitak turizma u Dubrovniku i okolici od pojave parobrodarstva do 1941.godine", tiskanoj 1983. od istog izdavača, naglašava da „ ...pored redovnih parobrodarskih pruga, s kojima su turisti stizali u Dubrovnik, dolazila je povremeno sa izletnicima od 1887. i Lloydova jahta THALIA".

Tršćanski brodar Lloyd Austro-Ungarico je u škotskom brodogradilištu William Denny&Brothers Dumbarton naručio izgradnju putničko-teretnog parobroda koji je kao novogradnja 314 porinut u more 5.srpnja 1886. Bio je to brod od 2371 GT, dug 96 metara koji je pogonom parnoga stroja razvijao brzinu od 10 čvorova. Održavao je redovne putničko teretne pruge iz Trsta prema brojnim sredozemnim lukama, ali kako je za to vrijeme bio doista luksuzni brod, THALIA je često korištena i za sve popularnija kružna putovanja. Jednako plovi i kada 1892. prelazi u flotu osamostaljenog Austrijskog Lloyda.

Kako su brodska kružna putovanja vremenom postajala sve popularnija, THALIA je 1907. kompletno preuređena u brod koji je prvi na istočnoj obali Jadrana počeo isključivo ploviti u službi turističkih krstarenja koje organizira ne samo Sredozemljem već i sjevernijim europskim morima. Zabilježen je podatak da je sa skupinom izletnika u srpnju 1908. posjetio i luku Lerwick na Shetlandskim otocima.

Splitski kroničar Miljanko Smoje u jednom svom feljtonu iz 1967. opisuje susret sa šjor Toni Pirulom u Bolu na Braču koji mu je ispričao kako se je kao dijete sa nepunih 15 godina počekom stoljeća „ ... našao u Trstu kao mali od kuverte na brodu Talija koji je plovio sve do Aleksandrije i Carigrada."

Početkom Prvog svjetskog rata 1914. THALIA se našla na jednom kružnom putovanju u Nizozemskoj, gdje se sklonila i tako ostala raspremljena sve do 1919. Uvrštena je potom u flotu Lloyd Triestina koji ju je u tršćanskom Arsenalu preuredio u trgovački brod. Nekadašnji ponos jadranskog putničkog brodarstva od tada više ne prevozi putnike već isključivo generalne terete a jednaku mu ulogu namjenjuje i brodovlasnik Tripković koji ga je kupio 1922. za svoju kompaniju D.Tripcovich SA di Navigazione Rimorchi&Salvataggi i dao mu novo ime – DALIA. Nažalost, DALIA plovi još samo do 1926. kada je raspremljena i konačno razrezana u hrpu staroga željeza.

THALIA je u svojim plovidbama Sredozemljem više puta posjetila i naš Grad sa prvim većim skupinama znatiželjnih turista koji su tako trasirali pionirske korake dubrovačkog turističkog gospodarstva, posebno ugostiteljskog, hotelskog, agencijskog i prijevozničkog. Zanimljiv je zato i zaključak kojeg je prof. Antić pred gotovo pola stoljeća u svom navedenom djelu vizionarski izrekao:" Ovi su brodski izleti  na svoj način utirali put razvoju turizma u Dubrovniku, kojeg turisti neće samo posjećivati na kratko vrijeme nego se u njemu i zadržavati, a to će ojačati stacionirani turizam. Postupno je do toga i došlo u kasnijoj fazi razvitka dubrovačkog turizma."


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima