Ministarstvo turizma dodijelilo 1,7 milijuna kuna strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu

15.05.2019

Udruga Agroturizam Konavle dobila je 90.000 kuna.


S ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu, Ministarstvo turizma je temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu dodijelilo strukovnim udrugama i njihovim partnerima ukupno 1,7 milijuna kuna za šesnaest odabranih projekata.

Navedena sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

„Ministarstvo turizma u protekle četiri godine sufinanciralo je ukupno 60 projekata strukovnih udruga iznosom od osam milijuna kuna u cilju podizanja kvalitete ljudskih potencijala te jačanja konkurentnosti turističke ponude. Strukovne udruge partneri su Ministarstva turizma koji pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja kojima se potiče daljnji razvoj inovativnosti i kvalitetno upravljanje destinacijama u svrhu jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Udruga Agroturizam Konavle dobila je 90.000 kuna.

Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima