PACE

23.05.2019

Rijedak gost o čijim posjetama našem Gradu nemamo puno zabilježenih podataka

Dugo nam je trebalo odgonetnuti ime broda na lokrumskom sidrištu sa pola stoljeća stare i izblijedjele fotografije iz novina pronađene među odavno zaboravljenim i na tavanu brižljivo spremljenim dragim uspomenama. Kada smo se obratili za pomoć brojnim internet poznavateljima putničkog pomorstva u svijetu, ubrzo smo od gospodina Ian Boyle-a sa poznatog portala „Simplon" dobili objašnjenje: „Nepoznati brod sa fotografije je PACE, nosivosti 4013 GT u vlasništvu Messina line-a, originalno isporučen kompaniji Peninsular & Occidental u travnju 1921. pod imenom CUBA."

Tako se polako počelo odmotavati klupko, koje nas je dovelo do broda CUBA što ga je američki brodar Peninsual & Occidental iz Jacksonville-a, nastao spajanjem dviju manjih brodarskih kompanija sa istočne obale Floride, sagradio u brodogradilištu William Cramp and Sons u Filadelfiji za plovidbe između američkih luka Key West i Tampa do Havane na Kubi. Bio je dug 106 metara, plovio brzinom od 17 čvorova a mogao je prevoziti 512 putnika. Prvu je plovidbu na ovoj ruti učinio 21.lipnja 1921. Početkom Drugog svjetskog rata, 1942. preuzela ga je američka Vlada i preuredila u brod za vojne transporte. Ne plovi ratnim područjima već isključivo u vodama Meksičkog zaljeva i Kariba.

Po završetku rata vraćen je matičnoj kompaniji, ali ona više nije imala namjeru već ostarjeli brod komercijalno dalje koristiti. Zato ga 1947. prodaje talijanskoj Messina Lineu ( Ignazio Messina & Compagnia di Navigazione Genova ) koja  mu daje novo ime - PACE i nakon potpune rekonstrukcije koristi za brojna kružna putovanjima uglavnom Sredozemljem ali povremeno i do obala Istočne Afrike. Uglavnom održava redovnu liniju Genova – Marseilles – Napulj – La Valetta – Aleksandrija – Beirut – Iraklion – Messina – Napulj – Marseilles – Genova. Po potrebi je znao otploviti i prema izraelskoj Haifi. Cijena četverodnevnog putovanja iz Genove do Aleksandrije je po osobi iznosila 140 USD u prvom putničkom razredu i 73 USD u trećem razredu u kabinama sa po deset kreveta.

Od 1960. plovi između Genove i Porto Torresa na Sardiniji, sljedeće godine mijenja ime u SASSARI ali je vrlo brzo raspremljen te 1962. u talijanskoj luci La Spezia  izrezan u staro željezo.

O brodu PACE i njegovim dolascima u Dubrovnik nemamo puno podataka ali priložena fotografija iz druge polovice pedesetih godina prošlog stoljeća pokazuje da je i on bio među brojnim putničkim brodovima koji su svojim plovidbama stvarali svjetsku slavu Grada na izbirljivom tržištu kružnih putovanja.

 


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima