ODYSSEUS

02.07.2019

U sezoni 1968. svake je subote plovio itinererom Ancona - Pirej – Kusadasi – Patmos – Rodos – Mikonos – Delos – Pirej – Ancona

ODYSSEUS je bilo često ime kojeg su nosili grčki trgovački brodovi. Jedan takav je i putnički krstaš kojeg je pirejski brodar Epirotiki kupio 1967. u Velikoj Britaniji. Bio je to brod od 4300 GT, dug 110 metara, sagrađen za British & Irish Steam Packet  ( Coast Lines ) iz irskog Dublina daleke 1937. na navozima brodogradilišta Harland & Wolf u Belfastu pod imenom LEINSTER ( III ). Zajedno sa blizancem MUNSTER ( III ), ploveći brzinom od 16 čvorova, započeo je 1938. održavati redovnu noćnu putničko-teretnu prugu između Liverpoola i Dublina. Ipak, u prvim su plovidbama pokazali da imaju preveliki kapacitet za cjelogodišnje poslovanje na ovoj pruzi pa su tijekom zimskih mjeseci često plovili poluprazni. Ipak, od potpunog ih je financijskog kraha spasio skori početak II Svjetskog rata kada ih je za potrebe Royal Navy rekvirirala britanska vlada.

Nažalost, MUNSTER je već 1940. nastradao kada je naletio na minske prepreke postavljene za zaštitu luke Liverpool dok je LEINSTER preživio rat kao bolnički brod koji je po njegovom završetku, preuređen 1946., zaplovio u floti kompanije Belfast SS pod novim imenom – ULSTER PRINCE ( II ). Slijedećih je dvadeset godina održavao redovnu brzu noćnu prugu između Liverpoola i Belfasta sve do listopada 1966. kada je modificirao ime u ULSTER PRINCE I da bi tako omogućio četvrtom brodu, novosagrađenom suvremenom trajektu, nositi isto ime. Kako je dolaskom novih brodova uskoro ostao bez posla, raspremljen je u Liverpoolu 15.listopada 1967. te ponuđen na prodaju. Vrlo je brzo upao u oko grčkom brodovlasniku George Potamianosu koji ga je početkom slijedeće godine konačno i kupio.

ULSTER PRINCE I je otegljen prema Pireju gdje je u Eleusisu potpuno preuređen u komforni putnički trajekt sa namjenom da prevozi putnike i automobile iz Ancone prema Pireju odakle je u početku poduzimao turistička kružna putovanja Egejskim morem. Svake subote je plovio itinererom Ancona - Pirej – Kusadasi – Patmos – Rodos – Mikonos – Delos – Pirej – Ancona. Dobio je novo ime ADRIA, kojeg je samo vrlo kratko nosio. Pod tim je imenom prvi put posjetio grušku luku 6.lipnja 1968. na kružnom putovanju na kojem je iz Haife isplovio 31.svibnja prema Veneciji, usput tičući luke Famagusta, Iraklion, Pirej, Katakolon, Itea i Dubrovnik te još jednom 27.listopada 1968. kada je doplovio iz Venecije u 17,00 sati te otplovio dalje prema Krfu u 20,30 sati.

Kako je nedugo poslije posjete Gradu ADRIA promijenila ime u ODYSSEUS, trebalo je pričekati da se ovamo pod novim imenom ponovo vrati 2.svibnja 1971. i otputuje prema Cataniji, te 26.listopada 1973. kada je otplovio prema Veneciji. Posljednji put dolazi iz Venecije u grušku luku 22.travnja 1974. u 19 sati, tu je prvi i jedini put prenoćio, sutradan u podne otputovao prema Kotoru i ovamo se više nikada nije vratio.

Nakon te posljednje posjete Dubrovniku ODYSSEUS nije još dugo komercijalno plovio jer je 1975. raspremljen. Od 1976. služi za smještaj radnika i ribara u škotskoj luci Kyle of Lochalsh, potom je prebačen u Glasgow da bi konačno bio izrezan u staro željezo 1980. u obližnjem rezalištu nedaleko britanske vojne baze Faslane.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima