ITHACA

28.07.2019

ITHACA je 1976. u organizaciji Thomson Cruises posjetila Dubrovnik ukupno 17 puta

Zapadna Njemačka, jedna od dviju država nastalih savezničkom podjelom u ratu poražene nacističke Njemačke, morala je u vidu ratnih reparacija izgraditi nekoliko brodova zemljama koje su u njemu pretrpile velike štete. Tako je i za mladu izraelsku državu sa navoza hamburškog brodogradilišta Deutsche Werft sredinom srpnja 1955. u more porinuta novogradnja 691 krštena imenom ZION. Bio je to putničko teretni brod od 9855 GT i dug 153 metra koji je u floti ZIM Linesa zaplovio brzinom od 19 čvorova sa 312 putnika na svoje prvo komercijalno putovanje iz Haife prema New Yorku u veljači 1956. Ovu je prugu ZION, u paru sa blizancem IZRAEL tičući luke Pirej, Napulj, Gibraltar i Funchal, uspješno održavao punih deset godina. Prodani su zajedno 1966. portugalskim brodarima, IZRAEL kompaniji Empresa Insulana za koju plovi kao ANGRA DO HEROISMO a ZION kompaniji Sociedade Geral de Commercio gdje je dobio novo ime – AMELIA DE MELLO.

AMELIA DE MELLO od tada plovi iz Lisabona prema zapadnoj obali Afrike i portugalskim otocima u Atlantiku. Iako je 1967. u Hamburgu potpuno rekonstruiran, pa ima 10195 GT i prihvaća 355 putnika, uskoro ostaje bez posla zbog političkog osamostaljenja portugalskih afričkih kolonija. Raspremljen je 1971. da bi već sljedeće godine našao novoga kupca u grčkom brodaru Ulysses Line. U Bilbaou je preuređen u brod za kružna putovanja za prihvat 780 putnika a dobio je i novo ime – ITHACA. Plovi na kružnim putovanjima Sredozemljem u kojima često posjećuje i naš Grad.

Ostalo je zabilježeno da je ITHACA 1976. u organizaciji Thomson Cruises posjetila Dubrovnik ukupno 17 puta. Iz tiskanog programa navodimo nazive kružnih putovanja i njihov itinerer:

 

Spring Adventurer ( 17.-24.ožujka ) Genova-Catania-La Valetta-Krf-Dubrovnik-Split

Italian Circle  ( 24.-31.ožujka )  Split-Dubrovnik-La Valetta-Civitavecchia-Ajaccio-Livorno

Spring Wanderer   ( 07.-14.travnja)  Genova-Tunis-La Valetta-Krf-Dubrovnik-Brindisi

Easter  ( 14.-28.travnja ) Brindisi-Iraklion-Haifa-Rodos-Pirej-Krf-Dubrovnik-Split-Venecija

Venetian Wanderer ( 28.travnja-6.svibnja ) Venecija-Pirej-Krf-Dubrovnik-Split-Venecija

Mediterranean Wanderer ( 4 putovanja ) Venecija-Split-Dubrovnik-La Valetta-Tunis-Ajaccio-Cannes

Mediterranean Circle ( 3 putovanja ) Venecija-Krf-Messina-Napulj-Civitavecchia-Elba-Cannes-Ajaccio- Tunis-La Valetta-Krf-Dubrovnik-Split-Venecija

Seas of Ulysses ( 4 putovanja ) Venecija-Krf-Pirej-Iraklion-Beirut-Haifa-Rodos-Ithaca-Dubrovnik-Split-Venecija

Aegean Wanderer ( 2 putovanja ) Venecija-Krf-Pirej-Thassos-Istanbul-Lesbos-Kusadasi-Rodos-Iraklion-Dubrovnik-Split-Venecija

 

ITHACA se nije dugo zadržala u najmu Thomsona, jer je zbog tadašnje prve svjetske energetske krize i velikih troškova proslijeđena 1977. u dvogodišnji najam Strand Cruises-u da bi potom od 1979. bila prebačena na Karibe gdje plovi pod imenom DOLPHIN IV. Formalno je 1984. prodana brodarskom društvu Dolphin Cruise koja je kao i Ulysses Line bila u potpunom vlasništvu grčke obitelji Vlassopoulos. Na Karibima poduzima kružna putovanja sa polascima iz Miamija. U međuvremenu je 1990. još jednom potpuno preuređen, od kada ima 13007 GT i može prihvatiti 692 putnika.

Nakon četiri godine brod je još jednom promijenio vlasnika, bio je to Cape Canaveral Cruise. Slijedeće dvije godine pod istim imenom plovi iz Cape Canaverala prema Bahamima, ali kako uskoro više nije bilo posla, DOLPHIN IV je 2000.godine raspremljen. U luci Freeport ostaje na mrtvom vezu pune tri godine, da bi konačno 2003. bio prodan u staro željezo. Pod imenom KHAW otegljen je prema indijskom Alangu, gdje je sredinom travnja 2003. nasukan na tamošnje plaže i do konca godine potpuno nestao u bezličnoj hrpi sekundarnih sirovina.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima