WELCOME SEVEN SEAS SPLENDOR

30.01.2020

Atraktivni nagovještaj još jedne u nizu uspješnih sezona brodskih kružnih putovanja u Dubrovniku

Prvog dana veljače, u ranim jutarnjim subotnjim satima u Gruž je kao svoju prvu luku uplovio putnički krstaš SEVEN SEAS SPLENDOR, upravo isporučena luksuzna novogradnja na svom prvom komercijalnom putovanju iz Ancone do Barcelone te dalje prema Floridi..

Izgrađen je po ugovorenoj cijeni od 478 milijuna USD u Fincantieri brodogradilištu u Anconi, ima 55.254 GT, plovi brzinom od 22 čvora, dug je 223 metra a na svojih 7 putničkih paluba može ugostiti 754 putnika u 377 apartmanskih kabina sa balkonima. O njima brigu vodi 540 članova posade. Peti je to brod u floti američkog Regent Seven Seas Cruises Miami, brodarske kompanije poznate po svojim super luksuznim brodovima čija je izgradnja i oprema najskuplja u svijetu brodskih kružnih putovanja. I putovanja su među najskupljima, tako da tzv.Regent Suite veličine nevjerojatnih 412 kvadratnih metara (doduše, uključivo s balkonom) košta i do također vrtoglavih 5000 EUR dnevno po osobi.

Zanimljiv je to i doista atraktivni nagovještaj još jedne u nizu uspješnih sezona brodskih kružnih putovanja u Dubrovniku. I veliko priznanje Gradu kao prvoj luci jednog od najluksuznijih putničkih krstaša današnjice.

 Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima