MONTE ROSA

23.03.2020

Jedan je od prvih brodova koji su na kružnim putovanjima doveli u naš Grad više od tisuću putnika.

Gruško je sidrište 7.svibnja 1936. pozdravilo jednog svog rijetkog posjetitelja, njemačkog putničkog krstaša MONTE ROSA koji je u Dubrovnik doplovio sa 1021 putnikom i 276 članova posade. Ostao je zabilježen u našim kronikama kao jedan od prvih brodova koji su na kružnim putovanjima doveli u naš Grad više od tisuću putnika. Nakon povratka iz Venecije ponovo je bacio sidro ispod gradskih mira 15.svibnja iste godine sa 905 putnika sa kojima je navečer otplovio dalje prema grčkim jonskim otocima.

Sa navoza hamburškog brodogradilišta Blohm und Voss porinuta je u more početkom prosinca 1930. novogradnja 492, posljednja iz serije od pet jednakih brodova klase Monte za naručitelja Hamburg-Suedamerikanische Dampfschifffahrtsgesellschaft. Kršten je imenom MONTE ROSA, da bi već 21.ožujka sljedeće godine zaplovio na svoje prvo putovanje prema lukama ušća rijeke La Plate. Nešto ranije su na istim navozima sagrađeni njegovi blizanci MONTE SARMIENTO, MONTE OLVIA, MONTE CERVANTES i MONTE PASCOAL, svi namijenjeni za održavanje putničko teretnih linija iz njemačkih luka prema Južnoj Americi. Bili su to brodovi od 13882 GT, dugi 160 metara i koji su na svojim palubama mogli prihvatiti 1372 putnika. Četiri MAN diesel glavna pogonska stroja ukupne snage 7000 KS omogućavali su im plovidbu brzinom od 14 čvorova.

Nažalost, nisu na ovoj pruzi doživjeli dugo zajedno ploviti jer se 1930. MONTE CERVANTES nasukao kod obala Ognjene Zemlje a potom brzo i potonuo. Ostala su četiri broda početkom Drugog svjetskog rata rekvirirani za potrebe ratnog stroja Trećeg Reicha, pa je  prvo MONTE SARMIENTO u zračnim napadima na Kiel potonuo 1942., a na istom mjestu i na isti način je 1945. stradao i MONTE OLVIA. U Wilhelmshavenu je 1944. u avionskom napadu potonuo MONTE PASCOAL.

Tako je rat preživio samo MONTE ROSA, kojeg su kao ratni plijen 1945. u Kielu preuzeli Englezi i dali mu novo ime EMPIRE WINDRUSH. A prije rata, nakon transatlantskih plovidbi, brod je neko vrijeme bio uposlen na kružnim putovanjima istaknutih članova vladajuće njemačke Nacionalsocijalističke stranke, na kojima je tako uspio doputovati i u Dubrovnik. U ratu je preuređen u brod bolnicu za smještaj 2352 ranjenika i 273 člana medicinskog osoblja.

Nakon što je u South Shieldsu potpuno rekonstruiran, EMPIRE WINDRUSH je zaplovio prema britanskim karipskim otocima. U Veliku Britaniju je 1948. dovezao prvu veću skupinu emigranta iz Jamaike čime je i simbolično započela nova imigracijska politika britanske vlade koja će kasnije u potpunosti promijeniti multietničku sliku Ujedinjenog Kraljevstva.

EMPIRE WINDRUSH uglavnom plovi za potrebe britanske Vlade, a povremeno i ratne mornarice. U jednoj takvoj plovidbi u veljači 1954. iz japanske Yokohame, prevozeći oko 1500 ranjenika sa korejskog ratišta preko Sueza za Southampton, u strojarnici je izbio požar. Brod se u tom trenutku nalazio nedaleko alžirskih obala. U pomoć su mu priskočili pripadnici francuske kolonijalne vojske i lokalno stanovništvo koje je sa plamtećeg broda ubrzo uspjelo evakuirati sve putnike i članove posade. Britanski razarač HMS SAINTES je preuzeo u tegalj brod koji je još gorio te ga pokušao odvući do Gibraltara. Nažalost, nije uspio, jer je EMPIRE WINDRUSH na samo 32 milje do odredišta u zoru 30.ožujka 1954. potonuo na morsko dno. Tako je svih pet brodova blizanaca serije Monte doživjelo istu sudbinu i tragično završilo svoje plovidbe na dnu mora.

 


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima