VIKING SKY

22.10.2017

Malo zakašnjela informacija: u subotu 7.listopada u jutarnjim je satima u grušku luku po velikoj buri, kako to i doliči norveškim Vikinzima, prvi put u posjetu našem Gradu doplovio putnički megakrstaš VIKING SKY.

Tom je prigodom, u jednom od brojnih brodskih salona održana i skromna ceremonija razmjene plaketa i prigodnih poklona između zapovjednika broda kapetana Atle H. Knutsena i predstavnika Lučke uprave Dubrovnik.

VIKING SKY, novogradnja, tek pristigla sa navoza brodogradilišta Fincantieri u Anconi, četvrta je u nizu brodova blizanaca koje je kompanija Viking Cruise do sada izgradila. Ima 47.800 GT, duga je 228 metara a na svojih 14 paluba može prihvatiti 930 putnika. Naravno, ne treba posebno napominjati da su i prethodna tri blizanca, VIKING SUN, VIKING STAR i VIKING SEA, već nakon svojih prvih kružnih putovanja postali naši redovni posjetitelji.

Peti po redu brod iste serije upravo se gradi također na istim navozima te se očekuje da će pod imenom VIKING SPIRIT zaploviti sljedeće godine, kada je i najavljena njegova prva posjeta našem Gradu.

Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima