Konferencija “Održivo upravljanje plažama”

11.03.2018

Upravni odjel za turizam Istarske županije i Institut za poljoprivredu i turizam organizira konferenciju pod nazivom „ODRŽIVO UPRAVLJANJE PLAŽAMA“.

Konferencija će se održati u četvrtak, 15. ožujka 2018. u Poreču, Hotel Diamant, sala Magnolia. Studijski posjeti gradova i plaža u Poreču i Novigradu, bit će organizirani u petak 16. ožujka 2018.

Konferencija se organizira radi poticanja javnog dijaloga o odgovornom i održivom upravljanju plažama u Istri, a na njoj će se predstaviti konkretni primjeri iz gradova i općina iz Regije Toskane, s Cipra i iz Istarske županije u kojima se testira i implementira model. Model „Zelena plaža" predstavlja primjer održivog modela upravljanja plažama na Mediteranu. "Smatramo da konferencija predstavlja izvrsnu platformu za daljnji razvoj ovog vrijednog resursa u funkciji promišljanja daljnjeg turističkog razvoja. Konferencija je prvenstveno namijenjena jedinicama lokalne samouprave i hotelskim poduzećima, odnosno, svima koji upravljaju plažama te turističkim zajednicama koje se bave promicanjem i unaprjeđenjem turističkih odredišta.” ističu iz Institut za poljoprivredu i turizam.

Zbog ograničenog broja sudionika, svoj dolazak treba potvrditi najkasnije do petka, 9. ožujka 2018. s točno navedenim datumom dolaska (15.ožujak i/ili 16.ožujak 2018. godine). Prijave za sudjelovanje se podnose na e-mail adresu: anovoselic@iptpo.hr ili broj telefona 052/408-309.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima