LA PALMA

11.03.2018

Posljednja i prva

U dane sjećanja na žrtve i stradanja Domovinskog rata, u mislima smo uz brojne pomorce koji su nesebičnim žrtvama svoju profesiju podigli na najvišu moralnu i etičku stepenicu. Potpuna vojna blokada Dubrovnika je jedno vrijeme bila razbijena samo na moru i od te je tanke niti opstanka dugo ovisila sudbina opkoljenog Grada.

Naš serijal nažalost ne prati pomorske događaje iz toga vremena, ali će se rado prisjetiti stranih brodova i pomoraca koji su u to vrijeme zavrijedili spomen. Među njima posebno mjesto pripada brodu LA PALMA i ljudima koji su plovidbama njime obilježili granice stradanja  i uskrsnuća jedne za Grad izuzetno značajne gospodarske djelatnosti.

Brod je sagrađen u srpnju 1953. u brodogradilištu Forges&Chantiers de la Gironde Bordeaux kao novogradnja br.1. Pod imenom FERDINAND DE LESSEPS za francuskog brodara Messageries Maritimes iz Marseille-a je plovio na liniji do Mauritiusa zajedno sa brodovima blizancima LA BOURDONNAIS, PIERRE LOTI i JEAN LABORDE. Imao je 12000 GT, brzinom od 17 čvorova mogao je prevesti oko 500 putnika, a poslije preinake za grčke brodovlasnike i do 800 putnika.  Mijenjao je razne vlasnike i imena te plovi od 1969. kao DELPHI za grčki CS Efthymiadis, LA PERLA od 1977. za La Perla Cruise Line te kao LA PALMA od 1980. za Intecruise a od 1996. pod istim imenom i za Louis Cruise.

LA PERLA prvi put dolazi iz Krfa u Dubrovnik 12.svibnja 1978. u 07,00 sati sa 527 putnika i odlazi u 13,00 sati za Veneciju. Te nas je godine posjetila ukupno 26 puta na stalnom tjednom krstarenju Venecija – Pirej – Rodos – Iraklion – Krf – Dubrovnik - Venecija. Nakon još jedne promjene imena kao LA PALMA dolazi u Gruž 1.svibnja 1981. u 7,00 sati sa 652 putnika. Od prvog dolaska do početka Domovinskog rata ovaj brod je u Dubrovniku sa prosječno 500 putnika na 25 do 30 uplovljavanja godišnje ostao u sjećanju kao jedan od najuspješnijih putničkih krstaša u predratnom razdoblju.

Ali ono po čemu je ovaj brod ostavio možda najdublji trag u povijesti kružnih putovanja u Dubrovniku su njegova dva nezaboravna dolaska u grušku luku. LA PALMA je naime bio posljednji brod koji je posjetio Dubrovnik pred velikosrpsku agresiju ali i prvi koji nas je posjetio nakon nje. Samo četiri dana nakon njegove posjete 27.rujna 1991. započeo je napad na Dubrovnik, pa se LA PALMA doslovno u zadnji momenat kroz iglene uši izvukla iz ratnog pakla. Iako su gotovo svi brodovi na kružnim putovanjima već odavno otkazali sve svoje dolaske u Dubrovnik, poštivajući preporuke svojih Vlada da ne putuju u krizna područja ratom već zahvaćene Hrvatske, LA PALMA je kao što vidimo ovdje ostala doslovno do posljednjeg trenutka.

Više od tri godine je trebalo čekati da se prvi krstaš sa toliko željno očekivanim turistima ponovo vrati u Dubrovnik. I to se na veliku radost ratom ispaćenih Dubrovčana konačno dogodilo 7.studenog 1994. u 11,30 sati kada je opet LA PALMA pod zapovjedništvom kap.Kostasa Kristoforidisa u grušku luku dovela 460 putnika i 170 članova posade. Kružno putovanje prema Dubrovniku, prvo poslijeratno, organizirao je poznati hrvatski turistički entuzijast Lovro Misir posredstvom svoje putničke agencije MISIR REISEN iz Essena. Povijesno značenje ovoga uplovljavanja na krstarenju Venecija – Dubrovnik – Krf – Venecija vrijedno je spomenuti ovih dana nakon jubilarnih deset godina od toga velikog događaja. I iako je sljedeća godina, 1995. zbog ratnih operacija Bljesak i Oluja opet ponovila pustoš gruškog veza i lokrumskog sidrišta, ovaj je dolazak označio definitivan veliki povratak brodova na kružnim putovanjima u Dubrovnik.

A sam povijesni dolazak LA PALME u Dubrovnik bio je i jedan od njenih posljednjih putovanja. Sve je teže bilo relativno skromno opremljenom brodu pronaći putnike, jer su to godine kada se počinju graditi luksuzno opremljeni megakrstaši kojima se zbog rentabilnije eksploatacije više nije moglo tržišno konkurirati. Brod je konačno raspremljen 10.studenog 1996. i od tada se dugo godina povlačio po raznim grčkim uvalama i lukama sve do konačne i tužne odluke njegovih vlasnika. Na posljednju plovidbu brod je, za ovo putovanje nakratko preimenovan u SAGAR, iz Limassola na Cipru krenuo kroz Suez prema Indiji 23.lipnja 2003. a 14.srpnja je doplovio u svoju posljednju luku u rezalište brodova Alang u kojem je i završio u bezličnoj hrpi starog željeza.

Tako je u legendu za sva vremena otišao brod koji je svojim plovidbama obilježio najteže dubrovačke godine te definitivno našao svoje počasno mjesto u povijesti njegovih kružnih putovanja. U ovo ga se vrijeme zato sa dužnim poštovanjem rado i prisjećamo.

 


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima