IRPINIA

13.06.2018

IRPINIA je prvi put posjetila Dubrovnik 26.ožujka 1970. u popodnevnim satima na proputovanju iz Kotora prema Veneciji

U brodogradilištu Swan Hunter, Tyneside je 1929. za francuski Societe Generale de  Transports Maritimes sagrađen brod CAMPANA namijenjen plovidbama iz Marseillea za Brazil, Urugvaj i Argentinu. Bio je dug 142 metra, imao je 13204 GT a brzinom od 18 čvorova mogao je u tri razreda prevoziti 1181 putnika i 330 članova posade.

CAMPANA je uspješno plovila prema Južnoj Americi sve do 1940., odnosno početka II svjetskog rata. Povremeno je poduzimala i turistička kružna putovanja pa je tako 10.kolovoza 1936. sa 583 putnika i 170 članova posade jednom doputovala i u posjetu Dubrovniku.

Okupaciju Francuske brod je zatekao u Buenos Airesu gdje su ga nakon raspreme preuzeli Argentinci. Pod imenom RIO JACHAL je za njih plovio sve do 1946. kada je vraćen Francuzima. CAMPANA je ponovo zaplovila na istoj ruti preko Atlantika ali u nekoliko plovidbi i do francuskih kolonija u Indokini. Prodana je 1955. talijanskoj kompaniji Grimaldi-Siosa u vlasništvu braće Grimaldi čija je majka rodbinski vezana sa poznatom đenoveškom brodovlasničkom obitelji Achille Lauro. Preuređen u Genovi za smještaj putnika u prvom i turističkom razredu pod imenom IRPINIA, brod započinje prevoziti talijanske emigrante u Južnu Ameriku. Kompanija je zbog nižih poreza registrirana na Siciliji a od 1962. ime joj je skraćeno u Siosa Lines.

Od konca 1959. IRPINIA mijenja rutu i plovi za Montreal i Quebec ponovo prevozeći emigrante, ali ovaj put madžarske. Opet je 1962. u brodogradilištu na kompletnom preuređenju, uklanja mu se jedan od dva dimnjaka a parne mu turbine zamjenjuju FIAT diesel glavni pogonski strojevi. Kratko vrijeme još jednom prevozi talijanske  emigrante prema Karibima. Ali već od 1970. počinje ploviti na kružnim putovanjima Zapadnim Sredozemljem na ruti od Genove do Cannesa, Barcelone, Palme, Tunisa, Palerma i Caprija a često navraća i u Jadran.

IRPINIA je prvi put posjetila Dubrovnik već 26.ožujka 1970. u popodnevnim satima na putu iz Kotora prema Veneciji kamo je otplovila nakon noćenja u gruškoj luci sutradan u 12,00 sati. Te godine sve do 25.rujna u naš Grad po istom rasporedu dolazi ukupno 14 puta ploveći itinererom Genova – Napulj – Catania – Patras – Krf – Kotor – Dubrovnik - Venecija a u povratku Venecija – Bari –  Siracuza – La Valetta – Tunis – Olbia – Bastia – Genova. Sljedeće, 1971. je opet ovdje 17.lipnja, ponavlja prošlogodišnji raspored boravka u gruškoj luci, ali nakon ukupno 9 uplovljavanja posljednji put podiže sidro 7.listopada na putu za Veneciju da se nakon toga u Dubrovnik više nikada ne vrati.

Siosa Lines je 1976. odlučila već ostarjeli brod poslati u raspremu. Još samo u Barceloni u filmu „Putovanje prokletih" glumi njemačkog linera ST.LOUIS u priči o putovanju 900 Židova iz Njemačke za Kubu u kojoj su glavne uloge odigrali James Mason i Faye Dunaway.

Na veliko iznenađenje IRPINIA se opet nakratko vraća kružnim putovanjima, ali je 1981. ponovo raspremljena, ovaj put zauvijek, u talijanskoj luci La Spezia. Nakon 52 godine uspješne plovidbe i dvije godine mrtvog veza tu je 1983. konačno i razrezana u staro željezo.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima