ANDREA C

27.06.2018

ANDREA C je od samih početaka svojih kružnih putovanja Sredozemljem često dolazila na lokrumsko sidrište

Đenoveška obitelj Costa je nakon završetka Drugog svjetskog rata započela sa prijevozom emigranata iz Europe prema Americi i Australiji, a kupnjom isluženih ratnih trgovačkih brodova i njihovim rekonstrukcijama istovremeno razvija i kružna putovanja. Tako je prema Rio de Janeiru i Buenos Airesu koncem ožujka 1948.godine zaplovio brod ANNA C, kojemu se tri mjeseca kasnije pridružio i ANDREA C.
ANDREA C je sagrađena u lipnju 1942.godine u brodogradilištu Permanente Metals Richmond u Kaliforniji, novogradnja 26, kao naoružani trgovački brod tipa Liberty imenom OCEAN VIRTUE za potrebe zahuktalog američkog ratnog stroja. Bila je to zapravo jedna od brojnih varijacija, klase Ocean, nešto manjih i nižih dimenzija ove najveće serije brodova ikada izrađene na svijetu. Šesnaest američkih brodogradilišta je između 1941. i 1945.godine sagradilo ukupno 2751 Liberty brodova, čija je gradnja od kobilice do prve plovidbe trajala prosječno svega 42 dana! OCEAN VIRTUE je imao 7174 GT i bio dug 135 metara. Parni stroj mu je omogućavao brzinu od 10 čvorova. Nije dugo plovio jer je već u srpnju 1943.godine torpediran i potopljen u ratnim operacijama uz obale Sicilije. Nakon dva mjeseca je izvučen sa morskog dna pa je u Cataniji u doista jadnom stanju ostao raspremljen sve do konca rata.
Ovakav brod je 1946.godine kupila obitelj Costa, koja ga je odmah prebacila u Genovu i tamo ga počela preuređivati u putnički brod. Parni je stroj zamijenjen dieselskim, dužina broda je povećana na 142 metra i od tada ima 8600 GT. Mogao je primiti 476 putnika i ploviti brzinom od 13,5 čvorova. Na prvu plovidbu iz Genove prema Južnoj Americi ANDREA C je otputovala 26.lipnja 1948.godine, na emigrantsku liniju na kojoj će se zadržati slijedećih deset godina.
ANDREA C je 1959.godine ponovo na kompletnoj rekonstrukciji, dobila je novo nadgrađe i novi 8-cilindrični FIAT glavni pogonski stroj ukupne snage 5222 kW sa kojim postiže brzinu od 17 čvorova. Počinje sve više ploviti i na kružnim putovanjima.
Još jednom je ANDREA C kompletno preuređena 1970.godine ali ovaj put isključivo za kružna putovanja, kada su u sve kabine ugrađeni sanitarni čvorovi. Uglavnom krstari Sredozemljem sve do konca 1981.godine kada je konačno raspremljena. Slijedeće je godine prodana i usidrena u La Speziji gdje je u rezalištu Santa Maria do konca 1983.godine izrezana u staro željezo.
ANDREA C je od samih početaka svojih kružnih putovanja Sredozemljem često dolazila na lokrumsko sidrište na dvanaestodnevnim krstarenjima od sredine svibnja do polovice listopada. Dubrovnik je bio odredište na pola puta u plovidbi izmedju Krfa i Venecije. Prvi je put ovdje uplovio u svibnju 1962.godine kao prvi Costin krstaš koji je ikada ovamo doplovio. Njegove su se tipične plovidbe ( poput ove objavljene u sezoni 1973.) uglavnom odvijale itinererom Venecija – Pirej – Delos – Mikonos – Istanbul – Kusadasi – Rodos – Santorini – Iraklion – Katakolon – Krf – Dubrovnik – Venecija. Posljednji se put ANDREA C sidri ispred Grada 8.listopada 1980.godine na povratnom putu iz Venecije prema grčkim jonskim otocima. U poslijepodnevnim satima je tiho otplovila i ovamo se više nikada nije vratila. Njeno je mjesto u posjetama Dubrovniku slijedeće godine preuzeo ENRICO C, a od jeseni 1983.godine i FEDERICO C, prva Costina novogradnja i nagovještaj kasnijeg silnog uzleta ovoga velikog talijanskog brodara.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima